Rujukan Lengkap sebagai Persediaan Anda Hadiri Temuduga Kerja Kerajaan

Siri Jelajah Asia Chelsea FC: Chelsea vs Malaysia

30 July 2008 |

Salam Ceria dan Selamat Sejahtera,

Sempena Chelsea vs Malaysia semalam, hari ini saya nak kongsikan sedikit berita mengenainya. Sebenarnya, saya merupakan salah seorang peminat Chelsea. Namun, sebagai rakyat Malaysia, Malaysia XI memang tetap di hati. Hehehe...

Sebenarnya, Chelsea berkunjung ke Malaysia sempena melengkapkan Siri Jelajah Asia mereka sebelum bertolak ke Moscow.



Bagi yang belum mengetahui keputusan perlawanan semalam, Chelsea telah menewaskan Malaysia XI menerusi jaringan Nicholas Anelka (min. 26) dan Ashley Cole (min. 53).


Keputusan penuh perlawanan: Malaysia XI 0-2 Chelsea




Secara keseluruhannya, ramai yang mengatakan pasukan Malaysia XI mempamerkan persembahan yang boleh dipuji. Tapi rasanya mungkin Chelsea yang tak bermain pada tahap sebenar kot?

Namun, apa yang lebih penting ialah pemain kita dapat menimba pengalaman dan belajar sesuatu daripada perlawanan semalam. Lepas tu, kongsikanlah pula dengan pemain lain kat pasukan negeri atau kelab!

Ahaah! Itu saja berita mengenai perlawanan semalam. Sampai berjumpa lagi.

4 comments:

apiz79 said...

anyway saya rasa bagus gak la bagi tema malaysia timba ilmu, bukan senang nak dapat peluang lawan big club ni.oh chelsea fan ye.saya real madrid and arsenal

Oktant said...

betul tu apiz79, game sebegini
patut dibuat selalu secara
terancang.

kalau boleh, ada schedule yg
tertentu utk lawan dengan team
yg lebih kuat dari Malaysia.

selain timba pengalaman, team
kebangsaan dpt kurangkan rasa
gemuruh bila berdepan dgn team
yg kuat dan ternama. :)

apple [soul]d out said...

tu la rase mcm chelsea x perform btol2 pun smlm.
ok la, at least dpt gk player msia blajar2 skills, hopefully la.

Oktant said...

begitulah hendaknya.

patutnya player kita mesti
gunakan kesempatan tu utk
variasikan skill sedia ada. :)

lepas tu, tajamkan skill
yang dah ada tu sampai
jadi superb. :D

barulah peminat sayang. hehehe..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...